LEER VERDER

Anterior Course Young

Een tweedaagse hands-on cursus over:

Basic Digital Smile Design (DSD) behandelplanning, het uitvoeren van een mock-up (testdrive) en de mock-up gebruiken om de slijtage aan de voortanden te herstellen met composiet (dual layering).

Eenvoudige beetverhoging om veelvoorkomende problemen in het front te tackelen.

Zie jij wel eens patiënten met geringe slijtage en esthetische problemen? Zou je jouw patiënt hier graag op een eenvoudige en kostenefficiënte wijze mee willen helpen, maar weet je niet goed hoe of waar te beginnen? Heb je al wel eens van Digital Smile Design gehoord, maar heb je nog niet alle tools hiervoor verzameld? Geen probleem. In deze tweedaagse cursus zullen Freek Gols Linthorst en Deirdre Beekmans jou helpen te starten in de behandelingplanning en uitvoering van geringe tandslijtage en esthetische problemen.

WAT KUNT U VERWACHTEN

HET CURSUS PROGRAMMA

De cursus vindt plaats op twee vrijdagen van 09:00 tot 17:00 en wordt gegeven door ons vaste team.

DOOR FREEK GOLS LINTHORST & DEIRDRE BEEKMANS

Als je bij patiënten voorspelbare resultaten wil behalen in het front, dan is goede planning een vereiste. Hoe? Dag 1 leer je op eenvoudige wijze hoe je met je eigen smartphone of tablet een simpele Digital Smile Design planning kunt maken bij jouw patiënt. Wij geven jou de tools, zodat je op maandag meteen kunt beginnen!

Je hebt de digitale planning gemaakt, wat nu? Hoe zijn de overjet en de overbite? Hoe zit het met de front- en hoektandgeleiding? Vaak kun je de gebitsfunctie van de patiënt verbeteren, door de beet iets te verhogen. Tegelijkertijd bescherm je hier ook het afgesleten glazuur/dentine mee en voorkom je dat de beet op slot zit. Maar op welke manier? In MO of in CR? Wat voor beetregistratie hoort daarbij en heb je dan ook een wax-up nodig? Hoe start je met een dergelijke behandeling? Kan er niet van alles fout gaan? Er kan wel gezegd worden dat er een klein mysterie rondom het verhogen van de beet ligt. 

Op deze cursusdag leer je hoe je op eenvoudige wijze de beet kunt verhogen met behulp van composiet; een directe tool om je patiënten te kunnen helpen bij slijtage in de mond en om jezelf ruimte te geven om voortanden te verfraaien.

LEERDOELEN 

Na deze cursusdag heb je het volgende geleerd:

 • basic mondfotografie 
 • basic DSD behandelplanning
 • beoordelen van slijtage in de mond
 • initieren van de beetverhoging
 • uitvoeren van een (simpele) beetverhoging in de zijdelingse delen
 • functie + morfologie van de posterieure zone
 • creëren van duurzame restauraties 

DOOR FREEK GOLS LINTHORST & DEIRDRE BEEKMANS

Op dag 2 leer je eerst om vanaf de DSD een wax-up aan te vragen bij het tandtechnisch laboratorium en deze te vertalen naar een mock-up. Een testdrive om te controleren of jouw digitale ontwerp klopt en om je patiënt extra te motiveren. Hoe doe je een mock-up? Waar moet je zoal op letten en wanneer ga je akkoord met de mock-up?

Als de mock-up is goedgekeurd, kan het echte werk beginnen; het verfraaien van de voortanden. Hoe maak je een duurzame restauratie in het front? Welke composieten kun je gebruiken? Welke composiet kleuren kies je? Hoe kun je het beste de anatomie van de tanden nabootsen en wat voor polijst en afwerkmaterialen gebruik je? Maak je een bevel of niet? En bescherm je het restauratieve werk voor de toekomst?

Op deze cursusdag leer je met composiet duurzame front restauraties te maken middels de dual-layering techniek aan de hand van de mock-up; anterior edge bonding. Een prachtige manier om minimaal invasief en heel voorspelbaar fraaie voortanden te maken; iets wat je iedere dag in de praktijk kunt gebruiken.

LEERDOELEN 

Na deze cursusdag heb je het volgende geleerd:

 • vervaardigen van een mock-up
 • morfologie in de anterione zone
 • creëren van duurzame restauraties in het front
 • direct composiet slijtage herstel van de voortanden middels dual layering aan de hand van een wax-up (anterior edge bonding)

Wat krijgt u

PRaktische informatie

TARIEF

De investering voor deelname aan deze tweedaagse hands-on cursus bedraagt € 1.300,- incl. catering en gebruiksmateriaal tijdens de workshops.

CURSUSDATA

De datum van de volgende Anterior Course Young wordt binnenkort bekend gemaakt.

DOELGROEP & GROEPSGROOTTE

De cursusdagen zijn ontwikkeld voor jonge tandartsen (of tandartsen jong van geest :)). Om persoonlijke aandacht te garanderen en optimale begeleiding te krijgen tijdens de hands-on workshops bestaat de groep uit maximaal 16 personen.

ACCREDITATIE

Erkenning van deze cursus is aangevraagd bij het Kwaliteitsregister Tandartsen voor 14 KRT-punten. 

ANNULERINGSVOORWAARDEN

Annulering dient uitsluitend schriftelijk per e-mail te gebeuren. Bij annulering tot en met twee maanden voor de start van de cursus worden € 75,-, administratiekosten in rekening gebracht. Na twee maanden voor de start van de cursus is annulering niet meer mogelijk. Vervanging van de deelnemer is uiteraard altijd mogelijk.

LOCATIE

Nog onbekend.

ANDEREN GINGEN U VOOR

ERVARINGEN VAN CURSISTEN

Super leuke, leerzame dag. Top locatie. Goede afwisseling theorie & hands-on.

Voor beide docenten: duidelijke uitleg, voldoende (persoonlijke) feedback, toegankelijk

Leuke cursusdag,
hands-on vaardigheden waar ik wel mee aan de slag durf te gaan.

Fijne begeleiding,
vragen actief naar hoe het gaat, nemen de tijd.

Leuke locatie, duidelijke uitleg en goede begeleiding tijdens het vullen

INTERESSE?

SCHRIJF U DIRECT IN

Klaar om uw tandheelkundige reis te beginnen? Schrijf u vandaag nog in voor onze “Anterior Course” en neem de eerste stap naar het verfijnen van uw esthetische tandheelkunde vaardigheden. Onze deskundige docenten staan klaar om u te begeleiden op deze boeiende reis.

ONZE MERKEN